nedeľa 27. januára 2013

Každý z nás je predajca

Predajca, predavač, dealer. Táto profesia sa dá nazvať rôznymi menami.  Podla štatistiky je to tretie najneváženejšie povolanie. Pred týmto zamestnaním sú už len politici a prostitútky. Ale predsa dobrý predajcovia patria medzi najlepšie platovo ohodnotených ľudí a či sa vám to páči alebo nie, každý je viac menej predajca. Už len tým, že napríklad chcete kamaráta zavolať na pivo, je to čistý predaj lebo mu ponúkate svoj návrh a snažíte sa ho presvedčiť argumentmi aby šiel. A takýchto príkladov je nespočetne veľa.

Stalo sa vám, že ste prišli do obchodu z obuvou a chceli ste si niečo vyskúšať, ale predavačka sa radšej zaujímala o klebety zo svojou kolegyňou ako o to aby vám pomohla a poradila? Alebo ste v potravinách platili pri pokladni a pokladník na vás pozeral ako keby ste mu zjedli obed a tým mu zničili celý život? To sú také prípady keď vás aj prejde chuť niečo kupovať.

Našiel som zaujímavé video, v ktorom vidno ako Tomáš Baťa učil svojich predajcov a povýšil toto zamestnanie na umenie. Určite by ste odchádzali s lepším pocitom z obchodu keď by sa k vám ľudia správali takto, a stavím sa, že veľmi radi by ste sa tam opäť vracali.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára