utorok 6. novembra 2012

GoPro Be a HERO


GoPro je primárna značka v súkromnom vlastníctve San Matea, Kalifornia, spoločnosť Woodman Labs. GoPro ktorá sa vyznačuje malou "nositelnou" vodotesnou a nárazuvzdornou videokamerou, tak tiež ako kamera na prilbu, ktorá je zameraná na dobrodružstvá v sučasnej dobe váží 93,5 gramov. Podla spolonosti, video z ich kamery se objevily už v 60 televizních projektoch od Mythbusters, Top Gearu až po film ako Milionár z chatrče. Kamery boly použité pri natáčaní filmu vnútri úst aligátorov, žralokov a ladovích medveďov. 
Společnost bola založena Nickom Woodmanom. 
Woodman bol inšpirovaný založením spoločnosti, roku 2002 v Austrálií, kam sa vybral na surfovaciu cestu z ktorej dúfal, že si zachytí kvalitné akčné snímky jeho surfovania. Ale nemohol, protože amatérsky fotografovia se nemohli dostat dosť blízko, a získať kvalitné vybavenie za dostupné ceny. Jeho túžba po kamerovom systéme, ktorý by mohol zachytiť profesionálne zábery inšpiroval pre názov "GoPro". Woodman pôvodne zháňal peniaze pre svoju spoločnosť predajom korálkov a náramkov z jeho VW dodávky.  Každý náramok predával za menej ako 20 dolarov. Zatiaľ čo predával náramky přišiel na myšlienku poskytovať módne náramky a pripojiť ich na kameru. V tej dobe väčšina popruhov boly gumové na zápestie, ktoré
boly trapné, bolestivé alebo sa ľahko roztrhli. V roku 2004 spoločnosť predala svoju prvú kameru. Kamera sa rychlo vyvinula od 35 mm filmovej verzie na digitálnu vývoj pokračoval na kameru s vysokým rozlíšením až k prepojeniu a vytvoreniu 3D obrazu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára